Cumartesi, Aralık 02, 2017

Mesleki Derslere Ilk Adım: Farmasötik Botanik

botanik

Sabah saatlerinde dönemin ilk derslerine başlamış bulundum. Farmasötik Botanik.. Sadece eczacılık fakültesinde görülen bir ders daha. Botanik dersi Fen Fakültesinde, Orman Fakültesinde de görülüyor ancak başına gelen Farmasötik eki bizim gördüğümüz botaniği biraz daha özelleştiriyor. Bitkilerin yapısı, yerleşim yerleri, isimlendirilmesi, sınıflandırılması dışında bir de bu bitkilerin tıbbi yönden yarar ve zararları, drog olarak yani ilaç üretiminde kullanılan bölgelerinin hangileri olduğu bize öğretilecek.
Cuma günü ise bu bitkileri laboratuvarda inceleme fırsatı bulacağız. Bizim için hazırlanan laboratuvar föylerinin üzerinde doldurulması gereken kısımlar doldurulacak. Ayrıca çizgisiz defterlere ek çizimler yapılacak. Zamanı geldiğinde okulumuzun herbaryumunu gezeceğiz. Herbaryum'a bir nevi kuru bitkiler atlası diyebiliriz. Özel yöntemlerle kurutulan bitkilerin yapıştırıldığı kartonlardan oluşuyor.

Derse gitme konusunda tatilden önceki isteğimi bulamıyorum. Ama bu ihmal ettiğim veya edeceğim anlamına gelmiyor. Böyle bir lüksüm yok çünkü derslerimiz ilk gün olmasına rağmen tam gaz başlamış bulunmakta. Bunun dışında aktarılmak istenen bilgiler yine çok yoğun, yine stresli ve yorucu olacak.. Ama üstesinden gelmeyi başaracağım Allah'ın izni ile.

Sınavın yaklaşmasından ötürü stresin hat safhada olduğunu da biliyorum..

Demesi kolay demeyin lütfen çünkü uygulamasının ne kadar zor olduğunu kimse benden iyi bilemez ama bu işin iki anahtarı var..

HEYECANINIZA YENİK DÜŞMEYİN ve UMUTSUZLUĞA KAPILMAYIN..

Sevgiler..