Cumartesi, Aralık 02, 2017

Aylık Plan

aylık plan

Merhaba sevgili okuyucularım.. Geçen yazımda yıllık planın önemini kendi açımdan anlatmıştım sizlere. Şimdi kabataslak yapılan bu yıllık planı aylık planlara indirmemiz gerekecek. Bunun için öncelikle geçen defa yaptığımız yıllık plana ihtiyacımız var. Yapmamış olanlar yazıyı buradan okuyabilirler..

Yıllık planımızda her yapacaklarımızı az çok belirlemiştik. Şimdi elimize bir A4 kağıdı alalım ve onu yan çevirip 4'e bölelim. Her bölme 1 haftayı temsil etsin ve aylık planımıza sadık kalarak bu bölümleri dolduralım. İsterseniz 1 hafta konu çalışması, 3 haftasoru çözümüne ayırın. İsterseniz dengeli bir şekilde soru çözümü konu çalışması dağılımı uygulayın. Bu kısım tamamen size kalmış. Sizin ayınız, sizin planınız, sizin çalışmanız.
Yalnız mutlaka ve mutlaka kağıt üzerinde olsun planlarınız. Ve sürekli görebileceğiniz bir yere koyun. Programınızda yazandan ne daha fazlasını ne de daha azını uygulayın. Günlük plan yapıldıktan sonra kendinize en uygun çalışma dilimlerini zaten bulacaksınızdır. Sonrasında ise kendinize nasıl ve ne zaman zaman ayıracağınızı keşfedeceksiniz. Hangi dersleri üst üste çalışabildiğinizi ve çalışamadığınızı..

Aylık plan için benim tavsiyem ekim ve kasım aylarında her hafta bir deneme çözmeniz. Biliyorum konular bitmeden ne denemesi diyeceksiniz. Ama emin olun en fazla öğreticiliği bu yapacaktır size. Elbette ki çözemediğiniz soruları ayırıp zamanı geldiğinde çözümünü öğrendiğiniz takdirde.. Mesela kitapçıktan o soruyu makasla kesip bir zarfa veya küçük bir dosyaya koyabilirsiniz. Daha sonra konular çalışıldıkça düzenli olarak zarfları yoklayıp o konuyla ilgili soru var mı diye bakıp, o soruyu çözebilirsiniz. Eğer çözemezseniz MUTLAKA o soruyu arkadaşlarınıza veya öğretmenlerinize sorup ÖĞRENİN. Sakın bir kenara atmayın çok büyük bir hata olur bu. Sadece deneme sınavı soruları için değil çözemediğiniz tüm sorular için lütfen bunu yapın..

Ayrıca okula devam eden arkadaşlarım okulda girecekleri sınavları de aylık planlarında gün gün belirtmeli ve onlara hazırlık için de yeteri kadar vakit ayırmalıdır. Biliyorum çok zorlu bir süreç ama emin olun ki yolun sonu aydınlık..

Aylık planımızı kabataslak hazırladıktan sonra günlük plana geçeceğiz inşallah. Daha sonra bu planları derleyip toplayacağız Allah'ın izniyle..

Sınav Rehberi kategorime yazılar eklemeye devam edeceğim inşallah..

İyi günler dilerim.


Çok değil, nitelikli çalış..